duminică, 6 februarie 2011

Intrebarea esentiala

Intrebarea esentiala - Cum putem invinge violenta impreuna?
reflectati si raspundeti la aceasta intrebare bazandu-va si pe activitatile din anii trecuti din cadrul Campaniilor Fara vilenta in scoli precum si pe alte activitati extrascolare. Ca punct de pornire va ofer afisul care descrie activitatea cabinetului de consiliere.

2 comentarii:

  1. VIOLENŢA ŞCOLARĂ







    1.CAUZE 2.VICTIME 3.FORME
    -economice -categorii - nonverbal
    -psihologice -profil -fizică
    -şcoală - drepturi - verbală
    -culturale -protecţie
    -comunicare -consiliere
    -sociale - drepturi





    4. CONSECINŢE
    -victime
    -agresori
    -renume şcoală
    -promovarea violenţei








    5. PREVENIRE
    -respectarea şi promovarea legislaţiei
    -integrarea în proiecte şi parteneriate
    -consiliere individuală şi de grup

    RăspundețiȘtergere
  2. Supun atentie voastre, referitor la subiectul agresiunea scolara, despre existenta unui proiect european cu titulul Arbax - "Against Racial Bullying and Xenophobia" in cadrul caruia a fost dezvoltat un joc video 3D care prezinta sase situatii imprumutate din viata reala, in care elevii, asistati de profesorim trebuie sa identifice solutii si modalitatile de aciune in diferite situatii de agresiune si/sau hartuire.
    Jocul poate fi descarcagt gratuit de pe site-ul wwww.schoolbullying.eu. Tot pe acest site se regaseste si o retea sociala a proiectului, in care elevii, cadrele didactice si persoanele implicate in activitati educative pot sa interactioneze, sa puna la dispozitie si sa acceseze diferite documente legate de violenta si agresiunea in mediul scolar.
    Grupul tinta vizat prin proiect o reprezinta elevii din invatamantul secundar, cadrele didactice, precum si alti actori implicati in educatie.
    Jocul poate fi utilizat chiar la orele de dirigentie sau in cadrul activitatilor din Saptamana Altfel

    RăspundețiȘtergere